7417 Sayılı Kanunla Düzenlenen Öğrenci Affı

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de 7417 Sayılı Kanun’un 35 inci maddesi ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 83 üncü maddesi ile öğrenci affı getirilerek, yayımı tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.

Kanunda belirtilen nedenlerden dolayı ilişiği kesilenler hariç olmak üzere, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler (kendi istekleri ile ilişiği kesilenler de dahil ) 05.07.2022 tarihinden itibaren 4 ay içinde, kayıt hakkı kazandıkları veya ilişiklerinin kesildiği Fakülte/Enstitü/Yüksekokula başvurmaları halinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabileceklerdir.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde kayıt hakkı kazandıkları veya ilişiklerinin kesildiği Fakülte/Enstitü/Yüksekokula başvurmaları halinde, bu maddede belirtilen haklardan yararlanabileceklerdir.

Konuya ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlendikten sonra, başvuru ve kayıt süreci ile diğer detaylar ve bu Kanun kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitemize yatay geçiş yapmak isteyenler hakkında duyuru web sayfamızda ilan edilecektir.

31887 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ