2016-Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan ve Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının (Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç.) zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen ikinci yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarısız olduğu için ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlanmıştır.

2016-Yeni Kayıt Kılavuzunda belirtilen evrakı yerleştiğiniz birimin öğrenci işlerine 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında teslim etmeniz zorunludur. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

2016 Yeni Kayıt Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

22/11/2016
2013 defa okundu